Kellett Education

Učite engleski s izvornim govornicima!

Kako ljetne škole pomažu u odrastanju vašeg djeteta?

23 PHOTO-2023-07-08-19-56-17

Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu s djecom različite dobi, a posebno u organizaciji i provođenju ljetnih škola u Engleskoj, istaknut ćemo neka od područja razvoja djeteta i njegova života u kojima možete primjetiti razlike kod svoga djeteta po njegovu povratku iz ljetne škole.

  • SAMOPOUZDANJE – uspješno završena ljetna škola dokaz je djetetu da je sposobno osloniti se samo na sebe, jer provodi značajno vrijeme (14 dana!) daleko od kuće. Pružit će mu uvid u strukturu učeničkog i studentskog života u inozemstvu te ga možda ohrabriti da kasnije u životu odabere i slijedi taj put. Ljetna škola pomaže djeci da budu ono što žele biti, daleko od svojih roditelja i rutinskog dnevnog ritma, oni u internacionalnom ozračju prepunom različitosti mogu puno lakše otkriti i slijediti svoje snove.
  • RAZVOJ JEZIČNIH VJEŠTINA – polaznici ljetnih škola unaprijedit će svoje vještine u engleskom jeziku – u govoru i pismu. Usvajanje novog vokabulara i gramatičkih struktura događa se u ovakvom okruženju 24/7. Djeca uče, a da toga nisu niti svjesna. Bez testova, zadaća i ocjena – njihov će engleski jezik zasigurno doseći novu razinu.
  • RAZVOJ KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA – kroz sasvim drugačiju nastavu engleskog, a posebno kroz sve ostale organizirane zabavne i sportske aktivnosti razvijaju se u djece kreativnost, sposobnost rješavanja različitih izazova i problema, prezentacijske vještine. Sve navedeno igra važnu ulogu u razvoju osobnosti djeteta, pruža mu važna životna iskustva, ali u vođenom i sigurnom okruženju, poput „intenzivne životne škole u malome“.
  • AUTENTIČNO OKRUŽENJE – Primjerice, Bath je privatni internat, kompleks impozantne viktorijanske arhitekture s modernim interpolacijama, nepreglednih zelenih travnatih površina i uređenih vrtova. Po svemu što predstavlja, Bath je tipično englesko okruženje, a vaše će se dijete osjećati djelom toga, velikog obrazovnog kampusa, živjeti će rutinu britanskog učenika, spavati u istim sobama, boraviti u istim društvenim prostorijama, knjižnici, dvorani, jesti će ista jela, komunicirati s učiteljima i svim ostalim zaposlenicima, biti će baš poput bilo kojeg učenika koji svoje školovanje provodi tijekom školske godine u Internatu Bath Down Side.
  • STJECANJE NOVIH PRIJATELJSTAVA – Ovo je zaista idealno okruženje za interakciju s djecom iz cijelog svijeta, upoznavanje i stvaranje novih prijateljstava. Sudjelovanje u projektima, večernjim zabavnim aktivnostima, interakcija tijekom zajedničkih obroka ili u nastavi, a posebno navečer prije spavanja kada su zajedno u sobama pomoći će vašem djetetu da pronađe nove prijatelje s kojima možda dijeli zajedničke interese, hobije, teme.  Prijateljstva djece iz dalekih i različitih dijelova svijeta ostaju godinama dio njihovih životnih i obrazovnih puteva, a vrlo su važna i za nastavak njihove redovne komunikacije na engleskom jeziku.
  • INSPIRACIJA – različiti su razlozi odlazaka u ljetne škole, ali vrlo bitna je i inspiracija, koju će vaše dijete zasigurno osjetiti i iskusiti. U susretu s novim razmišljanjima i idejama, vaše će dijete zasigurno dobiti inspiraciju za štošta novoga, proširiti horizonte i možda čak dobiti ideje o tome čime se želi u životu baviti, gdje se i za što školovati? Otkriti će možda neke nove talente i usvojiti nove vještine.
  • ZABAVA – nakon završetka školske godine, zadnje što djeca žele jest – još škole, zar ne? Ljetne škole nisu zapravo škole, one su puno puno više od toga. Sve je prožeto zabavnim aktivnostima, pa čak i nastava. Tu su svakodnevno nastupi, kvizovi, igre, natjecanja, a poseban užitak je kad se to događa pod ljetnim suncem na engleskim travnjacima.

Recent Posts

Zašto ljetne škole u Engleskoj?

Osim popularnosti ljetnih škola kao dio obrazovanja djece i mladih, programi u trajanju od 2 do 4 tjedna su životno iskustvo koje će obogatiti, usmjeriti ili nadograditi kako znanje, tako i osobnost svakog polaznika.

Read More »
Blog

Related articles

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elitsed eiusmod tempor incididunt dolore magna ali Scelerisque in dictum.