LJETNA ŠKOLA U BATHU

Ljetna škola u Bathu s Kings education programima

Ljeto koje će djeca pamtiti cijeli život upravo je pred nama. Želite li osnažiti svoje dijete, ojačati mu samopouzdanje i osamostaliti ga, a pritom mu omogućiti i učenje engleskog u pravom britanskom okruženju?

Ljetne škole u Engleskoj okupljaju djecu iz cijeloga svijeta. Djeca uče prvenstveno engleski jezik u autentičnom okruženju jedne od najstarijih britanskih privatnih boarding škola, koja je u više od 200 godina svoga postojanja iznjedrila mnoge obrazovane, sposobne i talentirane mlade ljude. U našim ljetnim školama se kroz zabavne, sportske i obrazovne aktivnosti upoznaju i druže djeca i mladi iz različitih krajeva i kultura svijeta, stječu se nova poznanstva i prijateljstva, koja ostaju za cijeli život.

Kako ljetne škole pomažu u odrastanju i razvoju vašeg djeteta?

  • SAMOPOUZDANJE – uspješno završena ljetna škola dokaz je djetetu da je sposobno osloniti se samo na sebe, jer provodi značajno vrijeme (14 dana!) daleko od kuće. Pružit će mu uvid u strukturu učeničkog i studentskog života u inozemstvu te ga možda ohrabriti da kasnije u životu odabere i slijedi taj put. Ljetna škola pomaže djeci da budu ono što žele biti, daleko od svojih roditelja i rutinskog dnevnog ritma, oni u internacionalnom ozračju prepunom različitosti mogu puno lakše otkriti i slijediti svoje snove.
  • RAZVOJ JEZIČNIH VJEŠTINA – polaznici ljetnih škola unaprijedit će svoje vještine u engleskom jeziku – u govoru i pismu. Usvajanje novog vokabulara i gramatičkih struktura događa se u ovakvom okruženju 24/7. Djeca uče, a da toga nisu niti svjesna. Bez testova, zadaća i ocjena – njihov će engleski jezik zasigurno doseći novu razinu.
  • RAZVOJ KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA – kroz sasvim drugačiju nastavu engleskog, a posebno kroz sve ostale organizirane zabavne i sportske aktivnosti razvijaju se u djece kreativnost, sposobnost rješavanja različitih izazova i problema, prezentacijske vještine. Sve navedeno igra važnu ulogu u razvoju osobnosti djeteta, pruža mu važna životna iskustva, ali u vođenom i sigurnom okruženju, poput „intenzivne životne škole u malome“.
  • AUTENTIČNO OKRUŽENJE – Bath je privatni internat, kompleks impozantne viktorijanske arhitekture s modernim interpolacijama, nepreglednih zelenih travnatih površina i uređenih vrtova, u potpunosti zatvorenog tipa. Po svemu što predstavlja, Bath je tipično englesko okruženje, a vaše će se dijete osjećati djelom toga, velikog obrazovnog kampusa, živjeti će rutinu britanskog učenika, spavati u istim sobama, boraviti u istim društvenim prostorijama, knjižnici, dvorani, jesti će ista jela, komunicirati s učiteljima i svim ostalim zaposlenicima, biti će baš poput bilo kojeg učenika koji svoje školovanje provodi u Internatu Bath Down Side.  
  • STJECANJE NOVIH PRIJATELJSTAVA – Ovo je zaista idealno okruženje za interakciju s djecom iz cijelog svijeta, upoznavanje i stvaranje novih prijateljstava. Sudjelovanje u projektima, večernjim zabavnim aktivnostima, interakcija tijekom zajedničkih obroka ili u nastavi, a posebno navečer prije spavanja u zajedničkim sobama pomoći će vašem djetetu da pronađe nove prijatelje s kojima možda dijeli zajedničke interese, hobije, teme. Naše dugogodišnje iskustvo rada u ljetnim kampovima nam potvrđuje da prijateljstva djece iz dalekih i različitih dijelova svijeta ostaju godinama dio njihovih životnih i obrazovnih puteva, a vrlo su važna i za nastavak njihove redovne komunikacije na engleskom jeziku.
  • INSPIRACIJA – različiti su razlozi odlazaka u ljetne škole, ali vrlo bitna je i inspiracija, koju će vaše dijete zasigurno osjetiti i iskusiti. U susretu s novim razmišljanjima i idejama, vaše će dijete zasigurno dobiti inspiraciju za štošta novoga, proširiti horizonte i možda čak dobiti ideje o tome čime se želi u životu baviti, gdje se i za što školovati?
  • ZABAVA – nakon završetka školske godine, zadnje što djeca žele jest – još škole, zar ne? Ljetne škole nisu zapravo škole J , one su puno puno više od toga. Sve je prožeto zabavnim aktivnostima, pa čak i nastava. Tu su svakodnevno nastupi, igre, natjecanja, a poseban užitak je kad je to pod ljetnim suncem na engleskim travnjacima.
  • DODATNI PROGRAMI – u ljetnim školama nudimo i dodatne sportske i zabavne sadržaje kojima se približavamo interesima djece. U Bathu možete za svoje dijete izabrati dodatne sate jahanja i /ili tenisa. Za fanove Harry Pottera tu je i program koji se bazira na liku i djelu Harry Pottera, s mnogim aktivnostima u kampu, ali i izvan, poput odlaska u studio gdje su se snimali filmovi o dogodovštinama istoimenog junaka
  • IZLETI – u 14 dana boravka organizirana su minimalno 4 poludnevna i 2 jednodnevna izleta, poput obilaska grada Batha ili krstarenja na rijeci kroz Bath, obilazak Bristola s organiziranim shoppingon, izlet u Oxford i, dodatno od ove godine organiziran je obilazak Londona s noćenjem.

Downside Bath je prekrasno imanje na 500 hektara površine u podnožju visočja Mendip, a svega 15tak minuta od grada Batha. Kampus je bogat sadržajima za djecu u dobi 9-17 s različitim interesima. Sportski tereni protežu se na 100 hektara površine i svojim besprijekornim izgledom zovu djecu na igru – nogomet, ragbi, kriket, odbojka, košarka, tenis, jahanje… Osim vanjskih, u centru postoji i velika sportska dvorana za unutarnje aktivnosti.

Za plivače tu je i zatvoreni bazen od 25 metara, koji je na raspolaganju u za to određene termine za različite grupe djece. Obroci se poslužuju u blagovaonici impozantnih dimenzija i arhitekture, koja izgleda baš poput one u Hogwartsu. Topli obroci su planirani i raspoređeni svaki dan u isto vrijeme – doručak, ručak, večera, osim u dane izleta kada se djeci osiguravaju „lunch paketi“. Tu su i učenički kafić, društvene prostorije i mali dućan za osnovne potrebe. Jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe raspoređene su po pansionima unutar zasebnih kuća, ili dijelova zgrade, odvojenih za dječake  i djevojčice.

Dodatne infomacije, ako brinete 🙂

Ukoliko dvojite oko odlaska vašeg djeteta u daleku Englesku – Bath je lokacija koja je idealna za prvo iskustvo ljetne škole. Kampus je zatvorenog tipa i djeca su pod stalnim nadzorom u potpuno sigurnom okruženju. Naši grupni polasci iz Zagreba osiguravanju pratnju odrasle osobe, iskusne u radu s djecom. Osim što je group leader pratnja djeci tijekom cijelog putovanja, a posebno na izletima, to je i ona osoba za vaš svakodnevni kontakt,  koja će vas u svako doba dana (ili noći) moći obavijestiti o svemu važnom, hitnome ili tek uobičajnom. U slučaju da vaše dijete doživi neki zdravstveni problem ili teškoću, ta će osoba biti stalno uz vaše dijete.

Dodatne tehničke informacije koje vas mogu zanimati

Grupe formiramo već od siječnja, a zadnji su trenutci za priključiti se u svibnju, u slučaju da još imamo nepopunjenih mjesta. Naše grupe broje 7-10 djece različite dobi (9-17godina). Sva djeca će u kampusu biti smještena  u sobama s djecom iste ili slične dobi (max. 1 godina razlike), a tako je i po razredima. Po dolasku u kampus će odraditi jednostavan test znanja jezika kako bi po razredima bili  smješteni i u odnosu na svoje znanje. Na taj način se nastoji osigurati atmosfera u kojoj sva djeca u razredu imaju sličnu ili istu razinu znanja te lakše mogu napredovati. Važan je i internacionalan mix po razredima, koji se nastoji postići. Iako putuju u grupi s djecom iz iste države, po razredima neće biti smješteni zajedno. Smještaj po sobama može biti prema zahtjevu, s prijateljima s kojima putuju ili s djecom iste dobi iz drugih država – tzv. International mix, koji uvijek rado i s razlogom preporučamo.

Cijena dvotjednog programa u Bathu iznosi od £2290 do £2900, ovisno o izabranom programu. U cijenu je uključen obrazovni program, smještaj s prehranom, sve aktivnosti i izleti, kao i Kings osiguranje (£8) te registration fee (£85). Dodatan trošak je avio karta i transfer od aerodrom do Batha i natrag, pri povratku za ZG.

S roditeljima i djecom rado ćemo uživo razgovarati i preporučiti program. Održavamo informativne roditeljske sastanke na različitim lokacijama, a zajednički za roditelje djece polaznika odražavamo početkom lipnja na lokaciji E. Kumičića 10, u Lingua grupi u Zagrebu.

Nazovite za više informacija ili za termin razgovora na tel. 099 2223434!